Ajankohtaista

UB Thales Argo -rahaston salkunhoito siirtyy uuteen Asilo Asset Management -sijoituspalveluyhtiöön

 

19.1.2023 klo 9.00

 

UB Rahastoyhtiö Oy (UB) ulkoistaa UB Thales Argo -rahaston salkunhoidon hiljattain perustetulle Asilo Asset Management Oy:lle (Asilo). Rahaston analyytikkona toiminut Ernst Grönblom siirtyy ulkoistuksen myötä Asiloon jatkaen kyseisen rahaston salkunhoitajana. Samalla rahaston nimi muuttuu ja on tästä lähtien Asilo Argo.

 

Rahaston hallinnointi jää UB Rahastoyhtiölle.

 

"Olen kehittänyt rahastossa käytettävää strategiaa yli 20 vuotta ja olen iloinen mahdollisuudesta jatkaa pitkäjänteistä työtäni nyt osana Asilon tiimiä. Samalla haluan kiittää UB:tä hyvästä yhteistyöstä, joka nyt jatkuu uudenlaisessa muodossa", sanoo Asilo Argon salkunhoitaja Ernst Grönblom.

 

Rahaston sijoitusfilosofia ja -strategia pysyvät muuttumattomina. Asilo Argo on jatkossakin tavallista keskitetympi globaali osakerahasto, joka sijoittaa merkittävän kasvupotentiaalin yhtiöihin.

 

"Asilon tavoitteena on lähitulevaisuudessa tarjota Rahastoa myös kansainvälisillä markkinoilla", sanoo Grönblom ja jatkaa: "Olen aina tuntenut olevani jossain määrin oman tien kulkija, mikä näkyy myös sijoitusfilosofiassani. Siksi koen, että yrittäjänä pystyn parhaiten toteuttamaan visiotani."

 

"Ernstin sijoitusstrategia on saanut kansainvälistäkin tunnustusta. Olemme iloisia siitä, että yhteistyömme Ernstin kanssa jatkuu rahaston salkunhoidon siirtyessä Asiloon, sillä rahaston hallinnointi jää edelleen UB Rahastoyhtiöön", sanoo UB Rahastoyhtiön toimitusjohtaja John Ojanperä.

 

Järjestely ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta. Rahastoon voi sijoittaa jatkossa sekä UB:n että Asilon kautta.

 

Asilo Asset Management Oy on joulukuussa 2022 saanut Finanssivalvonnan myöntämän sijoituspalveluyhtiön toimiluvan. Asilon omistavat yhtiön avainhenkilöt sekä ryhmä strategisia sijoittajia, joihin kuuluvat mm. Carl-Gustaf Ehrnrooth, Jussi Westergren, Matti Hautsalo, Toni Schlobohm ja Thomas Hoyer.

 


Lisätietoja:
Casper Grönblom, Toimitusjohtaja, Asilo Asset Management Oy
p. 040-555 4681, casper.gronblom@asiloam.com

John Ojanperä, Toimitusjohtaja, UB Rahastoyhtiö
p. 040-842 3472, john.ojanpera@unitedbankers.fi

 


Asilo Asset Management
Asilo Asset Management on Helsingissä sijaitseva itsenäinen sijoituspalveluyhtiö.
www.asiloam.comUnited Bankers
United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. Konsernin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. United Bankers Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

www.unitedbankers.fi.