Suomen metsien rooli ilmastonmuutoksessa

Webinaari 15.5.2023:

Suomen metsien rooli ilmastonmuutoksessa

 

Webinaarissamme 15.5.2023 Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas sekä United Bankersin salkunhoitaja Kari Kangas keskustelivat instituutiovarainhoidon johtajan Timo Ronkaisen johdolla metsien roolista ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kuulimme Petteri Taalaksen alustuksen aiheeseen sekä paneelikeskustelun, jossa keskusteltiin muun muassa seuraavista teemoista:

 

  • Ilmastotoimet ja metsien hiilinielujen merkitys
  • Suomen hiilinielut globaalissa vertailussa
  • Kestävän metsätalouden merkitys
  • Puun käyttö ilmastonäkökulmasta

 

 

Tilaa webinaarin tallenne
osoitteesta sijoita@unitedbankers.fi

 

 

 

Joko sinulla on salkussasi metsää?

 

Suomalainen United Bankers kuuluu metsärahastojensa kautta Suomen suurimpien metsänomistajien joukkoon. Metsiä hoidetaan ammattimaisesti ja vastuullisesti pitäen huolta metsien taloudellisesta ja ekologisesta kestävyydestä. Metsä on hyvin arvonsa säilyttävä sijoituskohde, joka tarjoaa mahdollisuuden vakaaseen ja inflaatiosuojattuun tuottoon.

 

Erikoissijoitusrahasto UB Metsä

 

UB Metsä on suomalaiseen metsään sijoittava rahasto. Rahaston kautta sijoitat vaivattomasti laajasti hajautettuun ja hyvin hoidettuun metsäomaisuuteen. Metsiä hoidetaan ammattimaisesti ja vastuullisesti pitäen huolta metsien taloudellisesta, sosiaalisesta ja ekologisesta kestävyydestä. Kaikki UB Metsä -rahaston metsätilat, yhteensä 72 276 hehtaaria, ovat PEFC™-sertifioituja ja lisäksi noin 84 prosenttia niistä on FSC®-sertifioituja (FSC-C109750)*.

 

Seuraava merkintäpäivä 15.6. | Minimimerkintä 5 000 euroa | Lue lisää ja tee merkintä »

 

Erikoissijoitusrahasto UB Metsä Global

 

UB Metsä Global sijoittaa globaalisti metsään, metsäteollisuuteen ja metsäteollisuuden lopputuotteiden jatkojalostukseen. Varat sijoitetaan sekä metsärahastoihin että listattuihin metsäosakkeisiin. Rahaston sijoituskohteena olevien metsärahastojen sijoitettavien varojen pääpaino on läntisillä, säädellyillä markkinoilla. Listattujen metsäosakkeiden kautta sijoitetaan metsää omistaviin REIT-yhtiöihin sekä metsäteollisuuden ja sen lopputuotteita jatkojalostavien yhtiöiden osakkeisiin.

 

Seuraava merkintäpäivä 30.6. | Minimimerkintä 5 000 euroa | Lue lisää ja tee merkintä »

Kari Kangas, salkunhoitaja, UB Metsä
Metsät ovat tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa, ja puu korvaa muovin yhä useammissa eri käyttötarkoituksissa. Metsä sijoituksena tarjoaa myös suojaa inflaatiolta.

Kari Kangas, salkunhoitaja, UB Metsä

Haluatko kuulla lisää metsäsijoittamisesta?

 

Asiantuntijamme auttavat mielellään – kysy lisätietoja sähköpostitse sijoita@unitedbankers.fi tai soittamalla puh. 09 2538 0320.

 

 

 

Voit myös varata ajan tapaamiselle, jättää soittopyynnön tai
ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

 

 

Ajankohtaista tietoa metsäsijoittamisesta

 

BLOGI: Kysymyksiä ja vastauksia metsärahastoista »

Metsäsijoittamisen suosio on kasvanut viime vuosina. Tämä on seurausta muun muassa pitkään jatkuneesta matalien korkojen ympäristöstä sekä sijoitustoiminnan kestävyyteen liittyvistä...

Blogi: Metsäsijoittaminen ammattimaistuu »

United Bankersin metsärahastovalikoimaan kuuluu tällä hetkellä kaikkiaan neljä rahastoa. Kolme niistä sijoittaa suoraan metsätiloihin: Erikoisijoitusrahasto UB Metsä ja...

.  .  .  .  .  .  .  .  .

 

Tutustu monipuoliseen rahastovalikoimaamme »

 

Kysy lisää asiantuntijoiltamme
puh. 09 2538 0320 tai e-mail sijoita@unitedbankers.fi


*Kansainvälisesti on käytössä kaksi suurta sertifiointijärjestelmää: FSC ja PEFC. FSC on ympäristö- ja luontojärjestöjen käyttämä järjestelmä. PEFC on puolestaan metsänomistajajärjestöjen ja metsäteollisuuden tukema järjestelmä. Järjestelmien kriteereissä ei ole merkittäviä eroja, joskin FSC painottaa hieman enemmän ympäristöön ja sen suojeluun liittyviä seikkoja. Suomen metsistä noin 90 % on PEFC-sertifioituja ja 10 % FSC-sertifioituja.

 

Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Sijoituksen arvo voi nousta tai laskea, eikä rahastolle asetettua tavoitetuottoa välttämättä saavuteta. Rahaston historiallisen kehityksen perusteella ei voi tehdä luotettavaa arviota tulevasta kehityksestä. Riskit on esitelty tarkemmin rahastojen avaintietoasiakirjoissa. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoittajan tulee tutustua rahastojen avaintietoasiakirjoihin, rahastoesitteisiin ja hinnastoihin, jotka ovat saatavilla rahastojen sivuilta. Rahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy.