Reaaliomaisuus on keskeinen osa hyvin hajautettua sijoitussalkkua. Se tarjoaa mahdollisuuden päästä kilpailukykyiseen tuottoon keskimääräistä alhaisemmalla riskillä.
Reaaliomaisuus on määritelmän mukaan omaisuutta, jonka hinta ei laske rahan arvon laskiessa. Se sopii erittäin hyvin lähes kaikkiin sijoitussalkkuihin hajauttamaan riskiä ja suojaamaan salkun arvoa inflaatiolta. Reaaliomaisuutta ovat esimerkiksi kiinteistöt, hyödykkeet sekä infrastruktuuri- ja maaomaisuus.
Reaaliomaisuussijoittamisessa on monta hyvää puolta. Se tuottaa tasaista kassavirtaa, suojaa inflaatiolta ja antaa mahdollisuuden hyvään riski-tuotto-suhteeseen. Hajautusta sijoituksiin reaaliomaisuus tuo vähäisellä korrelaatiolla muihin omaisuusluokkiin, kuten korkoihin ja osakkeisiin.
UB:n sijoitusjohtaja Kimmo Hurrila kertoo videolla mitä reaaliomaisuudella tarkoitetaan ja mitä omaisuusluokkia se pitää sisällään.
United Bankers on reaaliomaisuussijoittamisen edelläkävijä Pohjoismaissa yli miljardin euron reaaliomaisuussijoituksillaan. UB tarjoaa kattavan valikoiman reaaliomaisuusluokkiin keskittyviä rahastoja, jotka tuovat kiinteistö-, metsä- ja infrastruktuurisijoitukset vaivattomasti sijoittajien ulottuville jo pienilläkin sijoitussummilla.
Kiinteistösijoitukset tuovat sijoitussalkkuihin vakautta ja parantavat sijoitusten riski-tuotto-suhdetta. Kiinteistösijoitukset tarjoavat myös säännöllistä kassavirtaa, joten ne sopivat hyvin pysyväksi osaksi sijoitussalkkua.
Lue lisää kiinteistösijoituksista »
Infrastruktuuri on perinteisesti julkisen vallan omistamaa yleistä yhteiskunnan palvelujärjestelmää kuten sähköntuotanto ja -jakelu, vesihuolto, satamat, lentokentät ja tietullit.
Lue lisää infrastruktuurirahastoista »
Metsä on hyvin arvonsa säilyttävä ja vakaata tuottoa tarjoava sijoituskohde. Sen tuottoprofiili onkin poikkeuksellinen, sillä puuston kasvu on riippumatonta suhdanteista.
Lue lisää metsästä »
UB:n REIT-osakerahastot ovat likvidi ja vaivaton tapa sijoittaa pörssilistattuihin kiinteistösijoitusyhtiöihin globaalisti.
Lue lisää REIT:eistä »