Sijoittajat

 

United Bankers Oyj

LEHDISTÖTIEDOTE 1.4.2022 kello 12:00

 

UB Rahoitus Oy supistaa palvelujaan ja lopettaa uusien lainojen myöntämisen yritysasiakkaille

United Bankers -konserniin kuuluvan UB Rahoitus Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen, ettei se välitä enää uusia lainoja palvelunsa kautta. UB Rahoitus on UB Pankkiiriliike Oy:n lainapohjaista joukkorahoitusta pk-yrityksille tarjoava tytäryhtiö. Päätöksen taustalla ovat viime vuosina tapahtuneet muutokset UB Rahoituksen toimintaympäristössä. Koronapandemia sekä vallitseva epävarma maailmantilanne ovat aiheuttaneet haasteita yhtiön rahoitusasiakkaiden liiketoimintaan ja sitä kautta yhtiön mahdollisuuksiin tarjota kiinnostavia ja riski-tuotto-suhteeltaan houkuttelevia kohteita sijoittaja-asiakkailleen.

”Koen, että olemme tehneet tärkeää työtä etsiessämme rahoitusta suomalaisille pk-yrityksille auttaaksemme niitä kasvamaan, investoimaan ja työllistämään ihmisiä. Toimintaympäristö on kuitenkin viime vuosien aikana ollut monille pk-yrityksille hyvin vaikea, ja olemme sen vuoksi joutuneet sopeuttamaan myös omaa toimintaamme muuttuneessa tilanteessa”, sanoo UB Rahoituksen toimitusjohtaja Antti Suorsa. Jatkossa UB Rahoitus keskittyy olemassa olevan lainakannan hoitoon sekä lainojen pääomien ja korkojen kotiuttamiseen sijoittajille. Uusia lainoja ei enää tule tarjolle yhtiön verkkoalustalla toimivaan palveluun, joten myöskään uusia sijoittaja-asiakkuuksia ei voi avata. ”Muilta osin tarjoamamme sähköinen markkinapaikka sekä asiakaspalvelumme toimivat kuitenkin normaalisti”, kertoo Antti Suorsa.

United Bankersin tavoitteena on ajaa UB Rahoituksen liiketoiminta alas siinä vaiheessa, kun viimeiset maksussa olevat lainat ja niiden korot on maksettu sijoittajille. Tämän on arvioitu vievän vielä useita vuosia. Nyt tehdyllä palvelun supistamiseen tähtäävällä päätöksellä ei ole merkittävää vaikutusta United Bankers -konsernin liiketoimintaan tai yhtiön taloudellisiin näkymiin.

Osana UB Rahoituksen palvelujen supistamista ja toiminnan uudelleen järjestelyä on sovittu, että UB Rahoituksen emoyhtiö UB Pankkiiriliike ostaa toimitusjohtaja Antti Suorsan määräysvaltayhtiön AJS Consulting Oy:n noin 16,7 prosentin omistuksen UB Rahoituksen osakekannasta nimellisellä kauppasummalla. Tämän myötä UB Pankkiiriliikkeen omistus UB Rahoituksessa kasvaa 100 prosenttiin. Antti Suorsa jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

 

Lisätietoja antavat:

Patrick Anderson, toimitusjohtaja, United Bankers Oyj
Sähköposti: patrick.anderson@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 244 544, 09 25 380 236

 

Antti Suorsa, toimitusjohtaja, UB Rahoitus Oy
Sähköposti: antti.suorsa@unitedbankers.fi
Puhelin: 050 525 2112

 


United Bankers lyhyesti:

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. United Bankers -konsernin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. Varainhoidossa konserni on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers Oyj on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama, ja konsernin palveluksessa työskentelee 137 työntekijää (FTE) sekä 31 asiamiestä (31.12.2021). United Bankers -konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 43,8 miljoonaa euroa ja operatiivinen liikevoitto 14,4 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 4,8 miljardia euroa (31.12.2021). United Bankers Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Finanssivalvonta valvoo konsernin yhtiöiden toimintaa. Tutustu tarkemmin United Bankersiin osoitteessa www.unitedbankers.fi.

 

JAKELU:

Keskeiset tiedotusvälineet

www.unitedbankers.fi