Sijoittajat

United Bankers Oyj

LEHDISTÖTIEDOTE 14.10.2020 kello 12:00

United Bankersin UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston uusin sijoituskohde on tanskalaisen tuulivoimateknologiatuottajan kiinteistö

United Bankersin pohjoismaisiin toimitilakiinteistöihin sijoittava Erikoissijoitusrahasto UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on tehnyt sijoituksen Tanskan Middelfartissa sijaitsevaan teollisuuskiinteistöön. Kiinteistökauppa toteutetaan sale and lease back -järjestelynä, jossa kohteen myyjä jää vuokralaiseksi kiinteistöön. Kiinteistön pinta-ala on yli 25 000 neliömetriä ja kokonaiskauppahinta 180 miljoonaa Tanskan kruunua eli noin 24 miljoonaa euroa. UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston osuus kohteesta on 51 prosenttia. Kiinteistön toinen omistaja on norjalaisten Reitan Groupin ja Oslo Pensjonsforsikringin yhteisyritys.

Kiinteistön myyjänä on Fiberline A/S -niminen yhtiö, joka tuottaa lasi- ja hiilikuitutuotteita rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin. Yhtiö on teknologinen edelläkävijä muun muassa tuulivoimaloissa tarvittavien, erittäin suurta kestävyyttä vaativien rakenteiden valmistuksessa, ja tänä päivänä tuulivoimayhtiöt kuuluvatkin sen merkittävimpiin asiakkaisiin. Kiinteistössä sijaitsee Fiberlinen pääkonttoritoiminnot, tuotekehitys sekä tuotanto.

”Fiberline on erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa yhtiön elinkaarta. Yhtiö on toiminut jo neljäkymmentä vuotta, ja viime vuosina sen tuotteiden kysyntänäkymät ovat kasvaneet voimakkaasti ennen kaikkea uusiutuvan energiantuotannon kasvun seurauksena. Kiinteistön myynti ja takaisinvuokraus tukee osaltaan yhtiön optimaalista rahoitusasemaa kasvun keskellä. Fiberline on solminut pitkän, 15 vuoden, vuokrasopimuksen kanssamme. Hankintahinnalla laskettu vuokratuotto rahastollemme on noin 6,5 %”, kertoo UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston salkunhoitaja Jarkko Lehtonen.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme kiinteistömme omistajaksi ammattimaisen ja taloudellisesti vakaan toimijan, joka suhtautuu sijoitukseen pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Tämä järjestely vapauttaa Fiberlinelle pääomia kasvun rahoittamiseen tuulivoiman kysynnän lisääntyessä”, sanoo Fiberline A/S:n toimitusjohtaja Ole Arenfeldt Jensen.

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on laajasti Pohjoismaiden alueella liike- ja toimitilakiinteistöihin sijoittava rahasto, joka on suunnattu sekä yksityis- että instituutiosijoittajille. Rahasto tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa vakaata kassavirtaa tuottaviin kiinteistökohteisiin hyvin hajautetun toimitilasalkun kautta. Nyt tehdyn sijoituksen myötä rahastolla on salkussaan 46 kiinteistökohdetta ja sen kiinteistösalkun arvo kohoaa yli 330 miljoonaan euroon.

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on osa United Bankersin reaaliomaisuussijoituksiin keskittyvää rahastovalikoimaa, johon kuuluvat kiinteistöihin ja metsäomaisuuteen sekä kiinteistö- ja infrayhtiöiden osakkeisiin sijoittavat rahastot.

Lisätietoja antaa:

Jarkko Lehtonen, salkunhoitaja, UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt

Sähköposti: jarkko.lehtonen@unitedbankers.fi

Puhelin: 050 349 1606

United Bankers lyhyesti:

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. United Bankers -konsernin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. Varainhoidossa konserni on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers Oyj on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama, ja konsernin palveluksessa työskentelee 126 työntekijää (FTE) sekä 37 asiamiestä (30.6.2020). United Bankers -konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 32,5 miljoonaa euroa ja operatiivinen liikevoitto 6,7 miljoonaa euroa (IFRS). Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 3,2 miljardia euroa (30.6.2020). United Bankers Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Finanssivalvonta valvoo konsernin yhtiöiden toimintaa. Tutustu tarkemmin United Bankersiin osoitteessa www.unitedbankers.fi.

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet
https://unitedbankers.fi/fi

LIITTEET:

kuva: Jarkko Lehtonen, salkunhoitaja UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt

kuva: Fiberline A/S kiinteistö, Middelfart

Kuvatiedostot

Jarkko Lehtonen United BankersFiberline building