Sijoittajat

United Bankers Oyj
LEHDISTÖTIEDOTE 3.12.2014 kello 11:30

United Bankers Oyj:n ("United Bankers") tytäryhtiön UB Nordic Forest Management Oy:n ("UBNFM") ensimmäinen metsärahasto Nordic Forest Fund I Ky saavutti 35 miljoonan euron tavoitekokonsa aikataulun mukaisesti marraskuun loppuun mennessä. "Halusimme rajoittaa ensimmäisen rahastomme enimmäiskokoa säilyttääksemme kykymme optimoida metsätilojen ostoja ja myyntejä. Metsätiloja on nyt hankittu noin17 miljoonan euron arvosta, ja tavoitteena on saada hankittua loput metsätilat vuoden 2015 loppuun mennessä", kertoo UB Nordic Forest Management Oy:n toimitusjohtaja Mikael Beck.

Ensimmäinen metsärahasto oli ammattimaisille sijoittajille suunnattu pääomarahasto. "Olemme erittäin tyytyväisiä rahaston sijoittajilta saamaan kiinnostukseen. Rahaston myönteinen vastaanotto rohkaisee meitä tuomaan pohjoismaiseen metsämaahan sijoittavia ratkaisuja mahdollisimman pian myös laajemmalle yleisölle", kommentoi United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson. Seuraavan rahaston tarkkaa aloitusajankohtaa ei ole vielä päätetty.  

United Bankersin vahvuuksiin kuuluu reaaliomaisuussijoittamiseen liittyvä osaaminen. Metsäsijoittaminen on yksi reaaliomaisuussijoittamisen osa-alueista. "United Bankers jatkaa edelleen strategiansa mukaisesti panostamista reaaliomaisuusliiketoimintaan. Nykyinen matalien korkojen ja hitaan talouskasvun ympäristö lisää näkemyksemme mukaan entisestään sijoittajien kiinnostusta vaihtoehtoisiin, vakaan kassavirran ratkaisuihin", jatkaa United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson.

Lisätietoja antavat:

Patrick Anderson, toimitusjohtaja, United Bankers Oyj
Sähköposti: patrick.anderson@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 244 544, 09 25 380 236

Mikael Beck, toimitusjohtaja, UB Nordic Forest Management Oy
Sähköposti: mikael.beck@unitedbankers.fi 
Puhelin: 0400 618 859

United Bankers lyhyesti:
United Bankers Oyj on vuonna 1986 perustettu, sijoituspalveluihin ja investointipankkitoimintaan erikoistuneen konsernin emoyhtiö. Yhtiö on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama ja konsernin palveluksessa työskentelee 80 henkilöä (6/2014). Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 13,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,9 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 1,3 miljardia euroa (6/2014). United Bankers Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla. Tutustu tarkemmin United Bankers Oyj:hin osoitteessa www.unitedbankers.fi.