Sijoittajat

United Bankers Oyj
LEHDISTÖTIEDOTE 16.12.2014 kello 14:30

United Bankers -konserniin kuuluvan UB Nordic Forest Management Oy:n hallinnoima pääomarahasto Nordic Forest Fund I (NFF) ja UPM ovat sopineet noin 3 500 hehtaarin metsäkaupasta. Kaupan kohteena olevat tilat sijaitsevat Sonkajärvellä, Keiteleellä, Lapinlahdella ja Kärsämäellä. Solmittuun metsätilakauppaan liittyy pitkäaikainen puukauppa- ja metsäpalvelusopimus UPM:n kanssa, mikä turvaa puulle vakaan menekin sekä metsien kestävän hoidon ostajan tavoitteiden mukaisesti. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kaupan hintaa ei julkaista.

"NFF on ensimmäisenä toimintavuonnaan löytänyt erittäin hyvin strategiaansa soveltuvia metsätiloja. Yhteensä tiloja on yli 10 000 hehtaaria, ja niistä merkittävä osa on hankittu UPM:ltä", kertoo UB Nordic Forest Management Oy:n toimitusjohtaja Mikael Beck. "Jatkamme metsätilojen hankintoja edelleen ensi vuoden aikana sopivien alueiden tullessa myyntiin."

Myös UPM näkee rahastojen kanssa tehtävät metsäkaupat mielekkäinä. "Olemme tehneet jo useita metsätilakauppoja NFF:n ja myös muiden metsärahastojen kanssa. Pitkäaikainen puukauppa- ja metsäpalvelusopimus osana sijoittaja-asiakkaiden kanssa tehtäviä metsätilakauppoja on molemmille osapuolille hyödyksi", arvioi UPM:n metsätalousjohtaja Sauli Brander. "Sijoittajalle sopimus takaa metsien hyvän hoidon ja tasaisen tulovirran puukaupoista. UPM:lle se puolestaan merkitsee tasaista puuvirtaa ja yhtiön metsäammattilaisten osaamisen hyödyntämistä uudenlaisessa metsänomistusympäristössä."

UPM on myynyt säännöllisesti metsäomaisuuttaan osana kiinteistöjensä jalostusta. Yhtiön metsäomaisuus on nykyisellään noin 800 000 hehtaaria.

UB Nordic Forest Management Oy on United Bankers Oyj:n tytäryhtiö, joka on erikoistunut metsäsijoittamiseen. "Ensimmäisen, pääosin ammattimaisille sijoittajille suunnatun, pääomarahastomme NFF:n saavuttama kiinnostus osoittaa, että Suomessa on kysyntää metsäsijoittamisen ratkaisuille. Tavoitteenamme on tarjota rahastomuotoista metsäsijoittamista jatkossa myös laajemmalle sijoittajakunnalle", kertoo UB Nordic Forest Management Oy:n toimitusjohtaja Mikael Beck.

United Bankersin vahvuuksiin kuuluu reaaliomaisuussijoittamiseen liittyvä osaaminen. Metsäsijoittaminen on yksi reaaliomaisuussijoittamisen osa-alueista. "United Bankers jatkaa edelleen panostamista reaaliomaisuusliiketoimintaan. Nykyinen matalien korkojen ja hitaan talouskasvun ympäristö lisää näkemyksemme mukaan entisestään sijoittajien kiinnostusta vaihtoehtoisiin, vakaan kassavirran ratkaisuihin", kommentoi United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson reaaliomaisuussijoittamisen strategista roolia konsernissa.

Lisätietoja antavat:
Patrick Anderson, toimitusjohtaja, United Bankers Oyj
Sähköposti: patrick.anderson@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 244 544, 09 25 380 236

Mikael Beck, toimitusjohtaja, UB Nordic Forest Management Oy
Sähköposti: mikael.beck@unitedbankers.fi                            
Puhelin: 0400 618 859

United Bankers lyhyesti:
United Bankers Oyj on vuonna 1986 perustettu, sijoituspalveluihin ja investointipankkitoimintaan erikoistuneen konsernin emoyhtiö. Yhtiö on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama ja konsernin palveluksessa työskentelee 80 henkilöä (6/2014). Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 13,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,9 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 1,3 miljardia euroa (6/2014). United Bankers Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla. Tutustu tarkemmin United Bankers Oyj:hin osoitteessa www.unitedbankers.fi.