Sijoittajat

United Bankers Oyj
Yhtiötiedote 8.2.2016 kello 15:30

United Bankers Oyj:n tytäryhtiö UB Omaisuudenhoito Oy on hankkinut POP Pankkien sijoituspalveluyrityksen Optium Oy:n

United Bankers Oyj:n ("United Bankers", "Yhtiö") tytäryhtiö UB Omaisuudenhoito Oy ("UB Omaisuudenhoito") sekä Optium Oy:n ("Optium") osakkeenomistajat ovat tänään allekirjoittaneet lopullisen kauppakirjan yrityskaupasta, jossa UB Omaisuudenhoito ostaa koko Optiumin osakekannan. Yrityskaupan esisopimuksesta tiedotettiin 25.1.2016.

"Optiumin osto sopii erinomaisesti United Bankersin strategiaan. Kaupan myötä voimme saada merkittävän määrän uusia asiakkaita varainhoitopalvelujemme piiriin. Optiumin läheinen yhteistyö POP Pankkien kanssa mahdollistaa myös palveluidemme tarjoamisen POP Pankki -ryhmän pankeille ja niiden asiakkaille. Lisäksi Optiumin osto laajentaa maantieteellistä verkostoamme, sillä Optiumin toimipiste on Tampereella, jossa United Bankersilla ei entuudestaan ole toimistoa", tiivistää United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson yritysoston etuja.

"Optiumin tavoitteena on järjestelyllä vahvistaa sijoittamisen ja omaisuudenhoidon palvelujen kokonaisuutta. United Bankers tuo laajan ja toimivan palvelukokonaisuuden Optiumin asiakkaiden ulottuville. Kaupassa Optiumin käytettävissä olevat resurssit samalla vahvistuvat ja tämä on tärkeää nykyisessä sääntely- ja kilpailuympäristössä. Kaupalla saavutetaan siis merkittäviä synergiaetuja", Optiumin toimitusjohtaja Harri Lietosalmi kertoo.    

Finanssivalvonta on hyväksynyt kaupan 8.2.2016. Yrityskaupalla ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta United Bankersin vuoden 2016 tulokseen.

Lisätietoja antavat:

Patrick Anderson, toimitusjohtaja, United Bankers Oyj
Sähköposti: patrick.anderson@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 244 544, 09 25 380 236

Jani Lehti, toimitusjohtaja, UB Omaisuudenhoito Oy
Sähköposti: jani.lehti@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 940 037, 09 25 380 322

Yhtiön hyväksyttynä neuvonantajana toimii Merasco Oy, puhelin: 09 6129 670.

United Bankers lyhyesti:

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu sijoitusalan konserni. Yhtiön liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito, rahastojen hallinnointi, arvopaperinvälitys ja investointipankkitoiminta. Varainhoidossa yhtiö on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama ja konsernin palveluksessa työskentelee 89 henkilöä (6/2015). Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 20,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,9 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 1,7 miljardia euroa (6/2015). Yhtiö on ollut listattuna First North Finland -markkinapaikalla marraskuusta 2014 lähtien. Tutustu tarkemmin United Bankers Oyj:hin osoitteessa www.unitedbankers.fi.