Sijoittajat

United Bankers Oyj

Lehdistötiedote 17.12.2015 kello 16:00

United Bankersin metsärahasto on ostanut 7 100 hehtaaria metsätalousmaata Tornatorilta

United Bankers Oyj:n ("United Bankers") tytäryhtiön UB Nordic Forest Management Oy:n pääomarahasto UB Nordic Forest Fund II Ky ja Metsäyhtiö Tornator Oyj ovat sopineet metsätilakaupasta, jonka yhteispinta-ala on noin 7 100 hehtaaria. Tilat sijaitsevat Ranualla, Pudasjärvellä ja Kainuussa. Kauppaan liittyy metsäpalvelusopimus eli Tornator vastaa jatkossakin kaupan kohteena olevien metsätilojen kestävästä hoidosta.

"Tornatorilta hankkimamme tilakokonaisuus soveltuu erinomaisesti UB Nordic Forest Fund II -rahaston strategiaan ja tarjoaa hyvän tuottoprofiilin. Kaupan jälkeen rahastolla on metsätiloja yhteensä yli 20 000 hehtaaria. Hankitut tilat täydentävät sijaintinsa sekä puustonsa puolesta erittäin hyvin rahastomme nykyisiä omistuksia", kertoo UB Nordic Forest Management Oy:n toimitusjohtaja Mikael Beck.

"Reaaliomaisuussijoittaminen, johon myös metsäsijoittaminen kuuluu, on yksi United Bankersin tärkeimmistä erikoistumisalueista varainhoidossa ja se on myös yksi yhtiön strategisista painopistealueista. Nykyinen matalien korkojen ja hitaan talouskasvun ympäristö kasvattaa jatkuvasti sijoittajien kiinnostusta vaihtoehtoisiin, vakaan kassavirran ratkaisuihin. Tästä johtuen metsäsijoittamisen ratkaisuja tullaan tarjoamaan jatkossa yhä laajemmalle asiakaskunnalle", tiivistää United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson.

Tornatorin toimitusjohtaja Arto Huurinainen kommentoi metsätilakauppaa: "Pohjois-Suomen metsätilojen myynti alkaa olla loppusuoralla, eikä tämän kokoluokan kohteita ole näillä näkymin enää tulossa myyntiin. Metsäpalvelusopimus on myös merkittävä päänavaus palveluliiketoiminnan kehittämisessä ja osoitus siitä, että ammattitaitoomme luotetaan".

Lisätietoja:

United Bankers
Mikael Beck, toimitusjohtaja, UB Nordic Forest Management Oy, puh. 0400 618 859

Tornator
Arto Huurinainen, toimitusjohtaja, puh. 0400 674 902

United Bankers Oyj:n hyväksyttynä neuvonantajana toimii Merasco Oy, puhelin: 09 6129 670.

Toimituksille tiedoksi:

United Bankers lyhyesti:

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu sijoitusalan konserni. Yhtiön liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito, rahastojen hallinnointi, arvopaperinvälitys ja investointipankkitoiminta. Varainhoidossa yhtiö on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama ja konsernin palveluksessa työskentelee 89 henkilöä (6/2015). Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 20,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,9 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 1,7 miljardia euroa (6/2015). Yhtiö on ollut listattuna First North Finland -markkinapaikalla marraskuusta 2014 lähtien. Tutustu tarkemmin United Bankers Oyj:hin osoitteessa www.unitedbankers.fi.

Tornator Oyj on Suomen johtava metsätalouteen erikoistunut yhtiö. Tornator omistaa Suomessa lähes 600 000 hehtaaria metsää. Tornator on Viron suurin yksityinen metsänomistaja yli 50 000 hehtaarin metsäomaisuudellaan. Yhtiö omistaa metsiä ja harjoittaa metsätaloutta myös Romaniassa. Yhtiön pääliiketoimintana on puun tuottaminen ja hakkuuoikeuksien myynti. Konsernin liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja taseen koko noin 1,2 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on noin 200 henkilöä pääosin Suomessa.