Sijoittajat

United Bankers Oyj

LEHDISTÖTIEDOTE 19.11.2018 kello 09:00

United Bankers perustaa uuden UB Suomi Kiinteistöt Erikoissijoitusrahaston

United Bankers perustaa uuden UB Suomi Kiinteistöt Erikoissijoitusrahaston, jonka strategiana on sijoittaa vakaan tuoton kiinteistökohteisiin Suomessa. Rahasto sijoittaa laajasti eri kiinteistökohteisiin, joihin lukeutuvat muun muassa palvelu- ja hoivakiinteistöt, toimistot, asunnot ja tontit. Rahaston tavoitteena on tarjota sijoittajalle noin 5-7 prosentin vuotuinen tuotto, minkä lisäksi se tarjoaa erinomaisen hajautuksen ja inflaatiosuojan. Uusi rahasto täydentää United Bankersin reaaliomaisuusrahastojen valikoimaa. Reaaliomaisuusrahastojen kohdesijoituksiin kuuluvat muun muassa metsä, infrastruktuuri ja kiinteistöt.

Uuden kiinteistörahaston salkunhoitajaksi on nimitetty DI Perttu Hokkanen. Hokkanen siirtyy United Bankersille Spondasta, jossa hän on toiminut yli 10 vuotta kiinteistösalkunhoidon tehtävissä. Salkunhoitajan tukena toimii Advisory Board, joka osallistuu rahaston kiinteistökohteiden analysointiin ja hankintaan. Advisory Boardiin kuuluu viisi Suomen kiinteistöalan tunnettua ammattilaista: rahoitusneuvos Matti Inha, yrittäjäneuvos Antti Peltoniemi, Jouni Lehtinen, Timo Sotavalta, ja Erkka Valkila.

"Uusi rahasto tukee kasvustrategiaamme, jonka tavoitteena on luoda uusia, eri markkinatilanteisiin soveltuvia tuotteita nykyisille ja potentiaalisille asiakkaillemme. Kiinteistösijoitukset ovat erittäin kiinnostava vaihtoehto nykyisessä markkinatilanteessa, jossa osakemarkkinoiden volatiliteetti on lisääntynyt ja korot ovat edelleen alhaalla. Kiinteistörahasto tarjoaa mahdollisuuden vakaaseen ja inflaatiosuojattuun tuottoon sekä tasaiseen kassavirtaan. Olen erittäin tyytyväinen uuteen avaukseemme tässä kiinteistösijoittamisen tuotekategoriassa, ja rahasto vahvistaa asemaamme reaaliomaisuussijoittamisen kärkiosaajana Pohjoismaissa", sanoo United Bankersin toimitusjohtaja Patrick Anderson.

Rahaston myynti on käynnistetty tänään ja sen ensimmäinen merkintäpäivä on 31.1.2019. Jatkossa rahasto on avoinna merkinnöille neljännesvuosittain.

Lisätietoja:

Patrick Anderson, toimitusjohtaja, United Bankers Oyj
Sähköposti: patrick.anderson@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 244 544, 09 25 380 236

Yhtiön hyväksyttynä neuvonantajana toimii Merasco Oy, puhelin: 09 6129 670.

United Bankers lyhyesti:

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu sijoitusalan konserni. Yhtiön liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito, arvopaperinvälitys, pääomamarkkinapalvelut ja rahastojen hallinnointi. Varainhoidossa yhtiö on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama ja konsernin palveluksessa työskentelee 138 työntekijää sekä 32 asiamiestä (6/2018). United Bankersin liikevaihto vuonna 2017 oli 25,0 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,6 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 2,9 miljardia euroa (6/2018). Yhtiö on ollut listattuna First North Finland -markkinapaikalla marraskuusta 2014 lähtien. Finanssivalvonta valvoo Yhtiön toimintaa. Tutustu tarkemmin United Bankers Oyj:hin osoitteessa unitedbankers.fi.