Sijoittajat

United Bankers Oyj

LEHDISTÖTIEDOTE 29.8.2019 kello 10:00

United Bankers: Erikoissijoitusrahasto UB Suomi Kiinteistöt on hankkinut useita kiinteistösijoituskohteita alkuvuoden aikana

United Bankersin vuoden 2018 lopussa toimintansa aloittanut Erikoissijoitusrahasto UB Suomi Kiinteistöt on saavuttanut kasvavaa kiinnostusta sijoittajien keskuudessa. Myös rahaston sijoitustoiminta on käynnistynyt hyvin. Rahaston viimeisin sijoitus tehtiin heinäkuussa moderniin toimistorakennukseen, Polaris Vegaan, Espoon Leppävaarassa, jossa sijaitsee yksi pääkaupunkiseudun suurimmista toimitilakeskittymistä. Vegan vuokrattava pinta-ala on noin 6 000 neliömetriä ja kohteella on erittäin korkea vuokrausaste. Kiinteistö on osa Polaris Business Parkia, jolla on keskeinen sijainti Turun moottoritien varressa. Etäisyys Leppävaaran juna-asemalle on noin 1,5 kilometriä.

Maaliskuussa tiedotettujen sijoitusten jälkeen rahasto sijoitti huhtikuussa päiväkotihankkeeseen Kaarinassa, jossa UB Suomi Kiinteistöt rakennuttaa Pilke Päiväkodit Oy:lle uutta päiväkotikiinteistöä. Uudisrakennuksen pinta-ala on noin 900 neliömetriä ja koko rakennus on vuokrattu pitkällä vuokrasopimuksella. Kohde valmistuu keväällä 2020.

Toukokuussa rahasto sijoitti uusiin asuntoihin Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä, jotka kuuluvat Suomen voimakkaimmin kasvaviin kaupunkeihin väkiluvulla mitattuna. Ostetut asunnot sijaitsevat kohdekaupunkien keskustoissa tai keskustan välittömässä läheisyydessä.

”Kaikki uudet kiinteistöhankinnat toteuttavat rahastollemme valittua sijoitusstrategiaa. Hankitut kohteet tarjoavat myös erinomaista hajautusta sekä kiinteistötyypeittäin että kiinteistöissä olevien vuokralaisten osalta. Kohteiden maantieteellinen hajautus on niin ikään hyvä. Tavoitteenamme on jatkaa vastaavanlaisten kiinteistökohteiden hankintaa tulevaisuudessa. Korostamme jatkossa myös valittavien kohteiden vastuullisuusarvoja, kuten energiatehokkuutta, elinkaariajattelua ja mahdollisia ympäristösertifikaatteja”, kertoo UB Suomi Kiinteistöt -rahaston salkunhoitaja Perttu Hokkanen.

UB Suomi Kiinteistöt -rahaston strategiana on sijoittaa vakaan tuoton kiinteistökohteisiin Suomessa. Rahasto on Suomen ensimmäinen kiinteistörahasto, joka sijoittaa laajasti eri kiinteistökohteisiin, joihin lukeutuvat muun muassa palvelu- ja hoivakiinteistöt, toimistot, asunnot ja tontit. Kesäkuun 2019 loppuun mennessä kerännyt merkintöjä jo noin 46 miljoonalla eurolla.

UB Suomi Kiinteistöt on osa United Bankersin reaaliomaisuussijoituksiin keskittyvää rahastovalikoimaa, johon kuuluvat kiinteistöihin ja metsäomaisuuteen sekä kiinteistö- ja infrayhtiöiden osakkeisiin sijoittavat rahastot. United Bankersilla on yhteensä 15 erilaista reaaliomaisuusrahastoa, jotka sijoittavat monipuolisesti kotimaiseen ja kansainväliseen reaaliomaisuuteen. Konsernin 3,2 miljardin euron hallinnoitavasta varallisuudesta yli kolmannes on sijoitettuna reaaliomaisuuskohteisiin.

Lisätietoja:

Perttu Hokkanen, salkunhoitaja, UB Suomi Kiinteistöt, UB Omaisuudenhoito Oy
Sähköposti: perttu.hokkanen@unitedbankers.fi
Puhelin: 0400 896 784


United Bankers lyhyesti:

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. United Bankersin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. Varainhoidossa konserni on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers Oyj on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama, ja konsernin palveluksessa työskentelee 139 työntekijää (FTE) sekä 32 asiamiestä (6/2019). United Bankers -konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 33,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 7,3 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 3,2 miljardia euroa (6/2019). United Bankers Oyj on ollut listattuna First North Finland -markkinapaikalla marraskuusta 2014 lähtien. Finanssivalvonta valvoo konsernin yhtiöiden toimintaa. Tutustu tarkemmin United Bankers -konserniin osoitteessa www.unitedbankers.fi.