Sijoittajat

NMCC

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt, Nordic Maritime Competence Center

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt, Nordic Maritime Competence Center

United Bankers Oyj

LEHDISTÖTIEDOTE 14.11.2019 kello 13:00

United Bankers: UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston uusin kohde on moderni toimistokiinteistö Norjassa

United Bankersin Erikoissijoitusrahasto UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on sijoittanut moderniin toimistokiinteistöön Norwegian Maritime Competence Centeriin (NMCC) Ålesundin kaupungissa, Keski-Norjassa. Sijoitus on tehty osana sijoittajaryhmää, ja UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston osuus kohteesta on 30 prosenttia. Kohteen vuokralaisina on meriteollisuuden ja merenkulun tutkimukseen, tuotekehitykseen ja koulutukseen keskittyneitä yrityksiä ja oppilaitoksia. Kiinteistön vuokrattava ala on noin 39 000 neliömetriä ja vuokrasopimusten keskipituus noin seitsemän vuotta. Kohteen kokonaiskauppahinta on noin 100 miljoonaa euroa.

Ålesund on valittu Pohjois-Euroopan ensimmäiseksi YK:n United Smart Cities aloitteen mukaiseksi kestävän kehityksen kaupungiksi (Smart City). Ålesundissa elämisen laatua edistetään tutkimuksellisin keinoin innovaatioita hyödyntäen. Tutkimustuloksia käytetään tulevaisuudessa myös laajemmin muiden kestävän kehityksen mukaisten kaupunkien luomiseksi ja niiden elämänlaadun parantamiseksi.

”Toimistot muodostavat tällä hetkellä noin 37 prosenttia rahastomme sijoituskohteista. Norjasta hankittu toimistokiinteistö on erinomainen lisä rahastoomme. Norwegian Maritime Competence Centerin edistyksellinen toiminta merenkulkualan toiminnan kehittämiseksi sekä Ålesundin kaupungin kestävän kehityksen tutkimus tekevät tästä hyvin mielenkiintoisen sijoituskohteen”, kertoo UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston salkunhoitaja Jarkko Lehtonen.

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on liike- ja toimitilakiinteistöihin erikoistunut rahasto, jonka sijoitukset hajautetaan laajasti kaikkiin Pohjoismaihin. Rahasto on suunnattu sekä yksityis- että instituutiosijoittajille. UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa vakaata kassavirtaa tuottaviin kiinteistökohteisiin hyvin hajautetun toimitilasalkun kautta pienilläkin pääomilla. Rahaston toiminta käynnistyi vuonna 2016 ja sen kiinteistövarallisuus oli yhteensä 254 miljoonaa euroa lokakuun 2019 lopussa.

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on osa United Bankersin reaaliomaisuussijoituksiin keskittyvää rahastovalikoimaa, johon kuuluvat kiinteistöihin ja metsäomaisuuteen sekä kiinteistö- ja infrayhtiöiden osakkeisiin sijoittavat rahastot. United Bankersilla on yhteensä 14 erilaista reaaliomaisuusrahastoa, jotka sijoittavat monipuolisesti kotimaiseen ja kansainväliseen reaaliomaisuuteen. Konsernin 3,2 miljardin euron hallinnoitavasta varallisuudesta yli kolmannes on sijoitettuna reaaliomaisuuskohteisiin.

Lisätietoja:

Jarkko Lehtonen, salkunhoitaja, UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt, UB Omaisuudenhoito Oy
Sähköposti: jarkko.lehtonen@unitedbankers.fi
Puhelin: 050 349 1606

United Bankers lyhyesti:

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. United Bankersin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. Varainhoidossa konserni on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers Oyj on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama, ja konsernin palveluksessa työskentelee 139 työntekijää (FTE) sekä 32 asiamiestä (6/2019). United Bankers -konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 33,7 miljoonaa euroa ja käyttökate 7,3 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 3,2 miljardia euroa (6/2019). United Bankers Oyj on ollut listattuna Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla marraskuusta 2014 lähtien. Finanssivalvonta valvoo konsernin yhtiöiden toimintaa. Tutustu tarkemmin United Bankers -konserniin osoitteessa www.unitedbankers.fi.

Liitteet

Liite · NMCC

Kuvatiedostot

[NMCC].jpeg