Ajankohtaista

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt divestoi logistiikkakiinteistön Tanskassa

 

Erikoissijoitusrahasto UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on myynyt osaomisteisen logistiikkakiinteistönsä Tanskan Grevessä Yhdysvaltalaisen Hinesin hallinnoimalle rahastolle. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on noin 60 000 m2 ja se on vuokrattu tanskalaiselle vähittäiskaupan toimijalle pitkällä vuokrasopimuksella. UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston omistusosuus kiinteistöstä oli 43,75 prosenttia, ja se hankittiin kesäkuussa 2020 yhdessä norjalaisen sijoittajakumppanin kanssa.

 

”Hankimme 87,5 prosenttia kohteesta yhdessä sijoittajakumppanimme kanssa keskellä koronapandemiaa kesällä 2020. Kiinteistö oli meille tuttu monen vuoden takaa, ja kun osto mahdollistui järkevään hintaan, teimme kaupat varsin nopeasti. Tavoitteenamme ei ollut myydä kiinteistöä, mutta saatuamme vuoden mittaan yhä korkeampia tarjouksia kohteesta ilman muutosta itse kiinteistössä tai vuokralaisen tilanteessa, päätimme kuitenkin hyväksyä tarjouksen”, toteaa rahaston salkunhoitaja Jarkko Lehtonen.

 

Kiinteistökauppa oli rahastolle erittäin kannattava ja efektiiviseksi tuotoksi (IRR) muodostui noin 80 prosenttia. Kauppa vaikuttaa positiivisesti rahaston vuoden 2021 toisen kvartaalin arvonmuutokseen.

 

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt -rahaston strategiana on sijoittaa vakaan tuoton kiinteistökohteisiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Rahasto on Suomen ensimmäinen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa toimitiloihin kaikissa Pohjoismaissa. Rahaston sijoituskohteisiin kuuluvat muun muassa logistiikka- ja tuotantokiinteistöt, toimistot, liikekiinteistöt ja tontit. Rahasto on suunnattu sekä yksityis- että instituutiosijoittajille. Rahaston toiminta käynnistyi toukokuussa 2016 ja sen pääomat olivat 1.4.2021 212 miljoonaa euroa ja kiinteistösalkun koko 365 miljoonaa euroa.

 

UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on osa United Bankersin reaaliomaisuussijoitustuotteiden perhettä, joihin kuuluvat kiinteistö- ja metsäomaisuus- sekä kiinteistö- ja infrayhtiöiden osakkeisiin sijoittavat rahastot. 

 

Lisätietoja:

 

Jarkko Lehtonen, salkunhoitaja, UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt

salkunhoitaja, UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt

Jarkko Lehtonen