Ajankohtaista

Blogi 27.1.2022 11:40
Patrick Anderson, toimitusjohtaja, United Bankers Oyj

On juhlan aika

 

Maailma näyttää tänä päivänä kovin erilaiselta verrattuna vuoteen 1986, jolloin United Bankers perustettiin. Liiketoimintamme käynnistyi vuoden 1987 puolella ja vietämmekin tänä vuonna 35-vuotisen toimintahistoriamme juhlavuotta. Yhtiömme on 35-vuotiaana hyvässä iässä: kokemusta ja rohkeutta näkemykseen on riittävästi mutta samalla meillä on innostusta ja tarmoa kehittää yhtiötämme yhä edelleen.

 

Viimeiseen kolmeen ja puoleen vuosikymmeneen on mahtunut niin huimia pörssinousuja kuin hermoja raastavia romahduksia, milloin mistäkin syystä. Varainhoitajalle 35 vuoden iän saavuttaminen ilman, että yhtiö on joutunut yritysoston kohteeksi tai päätynyt lopettamaan toimintansa on Suomessa erittäin harvinaista. Vielä harvinaisempaa on toimia näin pitkään markkinoilla ilman yhtään tappiollista tilikautta. Tämä vaatii toteutuakseen poikkeuksellisen hienoja asiakkaita ja poikkeuksellisen hienon tiimin.

 

UB:kin näyttää tänä päivänä kovin erilaiselta verrattuna vuoteen 1986. Aluksi liiketoimintamme keskittyi 80-luvulla Pörssisaliin ja arvopapereiden välittämiseen, kun taas tänä päivänä kuulumme johtaviin pohjoismaisiin vaihtoehtorahastotaloihin. Rahastomme sijoittavat kiinteistöihin laajasti Pohjoismaissa ja listattujen kiinteistö- ja infrastruktuurirahastojemme kautta ne omistavat kiinteistöjä kaikilla mantereilla, Antarktista lukuun ottamatta. Rahastomme vastaavat myös merkittävästä metsävarallisuudesta niin Suomessa, Baltian maissa kuin kasvavissa määrin myös Euroopan ulkopuolella. Näiden lisäksi tärkeimpiin muihin palveluihimme kuuluvat osake- ja korkorahastot, varainhoito, strukturoidut sijoituslainat, yritysrahoitus ja investointipankkitoiminta.

 

Minulla on ilo ja kunnia saada luotsata UB-tiimiä eteenpäin polulla, jossa ensiluokkainen asiakaskokemus on keskiössä. Tulevista vuosista tullee UB:n historian mielenkiintoisimmat ja uskon, että pystymme jatkossakin luomaan asiakkaillemme merkittävää lisäarvoa varainhoitajana tai yksittäisen rahaston salkunhoitajana, innovatiivisuudella ja ensiluokkaisella palvelulla höystettynä.

 

Erinomaista vuoden alkua ja kiitos siitä luottamuksesta yhtiötämme kohtaan, jota olette meille vuosien varrella osoittaneet. Rakennamme yhtiötämme eteenpäin nimenomaan teitä varten!