Ajankohtaista

Blogi 15.12.2021 12:56
Jani Lehti, toimitusjohtaja, UB Omaisuudenhoito Oy

UB:n rahastoilla takanaan tuottava vuosi

 

Useimmilla UB:n rahastoilla on takanaan erittäin vahva vuosi sekä absoluuttisella että riskikorjatulla tuotolla mitattuna. Kovin tuottolukema on UB Pohjois-Amerikka REIT -rahastolla, joka on tuottanut vuoden alusta peräti 39,1 %. Lähes yhtä kovaan tulokseen on päässyt UB Amerikka 37,4 %:n tuotolla. Kolmannesta sijasta kamppailevat tasaväkisesti UB HR Suomi 28,2 %:n ja UB Global REIT 27,4 %:n tuotoilla.

 

Riskikorjatulla tuotolla mitattuna rahastojen ykkösenä on Erikoissijoitusrahasto UB Smart, jonka 14,3 %:n tuotto vuoden alusta on saatu aikaan hyvin alhaisella riskitasolla. Helsingin Sanomien 27.11.2021 julkaiseman rahastovertailun mukaan UB Smart oli Sharpen luvulla mitattuna selvästi paras suomalainen rahasto viimeisen 12 kuukauden periodilla luokassa ”kaikki”. Sharpen luku kertoo rahaston toteutuneen tuoton suhteessa rahaston riskiin. UB Smart -rahaston salaisuutena on laaja hajautus eri omaisuusluokkiin, mikä madaltaa tehokkaasti rahaston riskitasoa ja pitää volatiliteetin verrattain alhaisena. Samassa vertailussa Erikoissijoitusrahasto UB High Yield oli puolestaan pitkän koron rahastojen luokassa kolmanneksi paras. Lisäksi Erikoissijoitusrahasto UB Korko Plus ja UB HR Suomi olivat omissa luokissaan lähellä kärkisijoja.

 

Myös fyysisiin kiinteistöihin sijoittavien erikoissijoitusrahastojemme tuotot ovat olleet huikean hyviä. UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt on viimeisen 12 kuukauden aikana tuottanut peräti 19,4 % ja UB Suomi Kiinteistöt 9,9 %. UB Metsä -rahaston tuotto on viimeisen vuoden aikana puolestaan ollut vakuuttava 6,2 %.

 

TUTUSTU UB:N RAHASTOIHIN »

 

 

Rahastojen tuotot on otettu rahastojen instituutio- ja kasvusarjoista. Tietoa rahastojen minimimerkinnöistä ja kuluista löytyy rahastojen Avaintietoesitteistä. Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Rahastoon tehdyn sijoituksen arvo voi nousta tai laskea, eikä historiallinen tuotto ole tae tulevasta kehityksestä. Sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Tutustu tarkemmin riskeihin rahastojen Avaintietoesitteissä. Esitetty informaatio perustuu UB:n omiin arvioihin ja UB:n luotettavina pitämiin lähteisiin. Johtopäätösten perustana oleva informaatio voi muuttua nopeasti, ja UB voi muuttaa markkinanäkemystään ilman eri ilmoitusta. Mitään esityksen kautta saatavaa informaatiota ei pidä sellaisenaan käsittää kehotukseksi ryhtyä sijoitustoimenpiteisiin.